Έπεσε η καρώ σημαία για το 5ο Pick Λουξ Cola

Με απόλυτη επιτυχία και τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το 5ο Patras International Circuit for Kart (P.I.C.K.) LOUX COLA, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι αποτελεί έναν από τους πλέον πετυχημένους ΕυρωπαΪκούς θεσμούς στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενθουσιάζοντας αγωνιζόμενους και θεατές, που έλαβαν μέρος στη μεγάλη γιορτή.

Περισσότεροι από 45.000 θεατές και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης, κατέκλυσαν τους δρόμους που ορίζουν την αγωνιστική διαδρομή και απόλαυσαν το θέαμα που πρόσφεραν οι οδηγοί των καρτ, αλλά και τα εντυπωσιακά events που προγραμμάτισε η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου PICK LOUX COLA.

Η προσέλευση του κόσμου και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπέρασε κατά πολύ τις προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση πως ο θεσμός αποκτά περισσότερη λάμψη και διεθνές κύρος..

Όλοι τους, όπως και οι ανταποκριτές των ΜΜΕ (ειδησεογραφικών, αθλητικών και εξειδικευμένων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό), αναγνώρισαν την απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία του θεσμού, που προβάλει με τον καλύτερο τρόπου την Πάτρα και την Ελλάδα.

Το P.I.C.K έχει πλέον καταγραφεί σαν ιδανικός ο συνδυασμός αγωνιστικής δράσης, αδρεναλίνης και συναρπαστικού θεάματος.

Ταυτόχρονα αποτελεί και την ιδανική πλατφόρμα προβολής και προώθησης για εταιρίες, προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και μια δυναμική δράση ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι οδηγοί των καρτ που έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και μίλησαν με τα πιο κολακευτικά λόγια για την διοργάνωση και τις συνθήκες ασφαλείας των αγώνων.

Ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι οδηγοί, όπως ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2012, Simas Juodvrisis, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από τις εμπειρίες που αποκόμισε λαμβάνοντας μέρος στο PICK και πρόσθεσε ότι θα το προτείνει ανεπιφύλακτα στους ξένους συναθλητές και ομάδες καθώς και ο Michelle Panigada o ιδιοκτήτης της Energy Corse από την Ιταλία που εντυπωσιάστηκε από το μοναδικό θέαμα και τα χαρακτηριστικά της διαδρομής στο κέντρο της Πάτρας, τόνισε δε ότι τα σημεία της διαδρομής και η οργάνωση όπως την έζησε τον ενθουσίασαν ενώ ανανέωσε το ραντεβού μας για του χρόνου .

Ο πήχης ανέβηκε από τους διοργανωτές στο 5ο PICK, το οποίο δημιουργεί πλέον ιστορικές στιγμές και μεγάλη παράδοση, γεγονός που φάνηκε από τον μεγάλο αριθμό και την ποιότητα των θεαματικών events που οργανώθηκαν το στο περιθώριο των αγώνων.

Για δύο ημέρες η δράση για επισκέπτες, θεατές, αγωνιζομένους, ομάδες υποστήριξης, φορείς, χορηγούς κλπ, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό.

Αγωνιστικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, πρωτότυπα, drift cars, ένταση, δυνατοί ρυθμοί, και πολύ …κάμένο λάστιχο, δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα, που μετέτρεψε το κέντρο της Πάτρας σε ιδανικό προορισμό όσων αγαπούν την ταχύτητα, τα αθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού και τις δυνατές συνγκινήσεις.

Το θερμό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι οδηγοί των ακροβατικών αυτοκινήτων της FOLCO TEAM. Οι συναρπαστικές BMW της ιταλικής ομάδας εντυπωσίασαν και τις δύο ημέρες των αγώνων, εκτελώντας εντυπωσιακά stunds και ασκήσεις ακριβείας μέσα στην πίστα του 5ου PICK LOUX COLA, ενώ άφησαν άφωνο το κοινό όταν κινήθηκαν στις δύο πλαϊνές ρόδες.

Τον ενθουσιασμό των θεατών προκάλεσαν οι Αποστόλης και Γιάννης Παπαλεξόπουλος που εκτέλεσαν ένα εξαιρετικό drift show, το μοναδικό ΚΤΜ του Ηλία Μικκέ, το SUPER CAR ελληνικής κατασκευής του KORRE. Το κοινό είχε ακόμα την ευκαιρία να παρακολουθήσει extreme racing με EVO, τον Κ. Ιαβέρη junior με το FIAT PUNTO Super 1600, το WRC του Χατζηβασιλείου και τις φόρμουλες GLORIA και τις εντυπωσιακές συμμετοχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την ηλεκτροκίνητη φόρμουλα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το σύνολο των εκδηλώσεων του 5ou P.I.C.K. μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τα αθλητικά κανάλια της NOVA SPORTS, μεταφέροντας σε όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού εντυπωσιακές εικόνες της Πάτρας, της άψογης διοργάνωσης.

Ταυτόχρονα χιλιάδες φωτογραφίες, εκατοντάδες ερασιτεχνικά και επαγγελματικά βίντεο έχουν πλημυρίσει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικήε δικτύωσης, δημηουργώντας ένα τεράστιο κύμα ενημερωσης.

Το 5ο PICK LOUX COLA απέδειξε για πέμπτη συνεχόμενη φορά ότι η Πάτρα και η Αχαΐα είναι το κέντρο του μηχανοκινητου αθλητισμού της χώρας, που μπορεί να υποστηρίξει οργανωτικά μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ επαναβεβαίωσαν την βούληση της τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου Πατρών.

Για άλλη μια χρονιά το μοναδικό circuit για καρτ που διοργανώνεται στο ιστορικό κέντρο Ελληνικής πόλης, κέρδισε τις εντυπώσεις, γράφοντας ιστορία.

Το επόμενο ραντεβού των αγωνιζομένων, φορέων, υποστηρικτών και ΜΜΕ, ανανεώθηκε για το 6ο P.I.C.K. 2014.

Φορέας διοργάνωσης του P.I.C.K. ήταν ο Αυτοκινητιστικός Όµιλος Πατρών (Α.Ο.Π.), υπό τη θεσµική επίβλεψη και πιστοποίηση των ΟΜΑΕ/ΕΠΑ και C.I.K/F.I.A.

Μέγας Χορηγός του 5ου PICK ήταν η LOUX COLA. Υποστηρικτής του θεσμού ήταν ο ΟΤΕ. Χορηγοί πίστας ήταν οι: ΤΑG HEUER, ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ, CARNA και τέλος ως υποστηρικτής με περίπτερο η POWER HORSE.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η NOVA SPORT.

Start typing and press Enter to search