Το 7ο PICK Πάτρας είναι γεγονός

Το 7ο PICK Πάτρας είναι γεγονός

Ό,τι αξίζει αντέχει στο χρόνο, γι’ αυτό και το 7ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ/P.I.C.K. 2015 είναι γεγονός!

Οι διοργανωτές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη το πρωί, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ανακοίνωσαν τη διοργάνωση του έβδομου κατά σειρά Διεθνούς Σιρκουί Καρτ στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2015 και έστειλαν ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι η Πάτρα όχι μόνο δεν λυγίζει υπό το βάρος των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων, αλλά αποδεικνύει ότι με πείσμα και θέληση θα συνεχίσει να υποστηρίζει αναπτυξιακές προσπάθειες.

Η πόλη ήδη μετρά αντίστροφα για να υποδεχτεί την κορυφαία αυτή, διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού που φέτος αποκτά μεγαλύτερη σπουδαιότητα λόγω της δύσκολης συγκυρίας για τη χώρα, όπου κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία αποτελεί «όαση» ελπίδας και ανάτασης.

Ο Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Τη βασική παρουσίαση έκανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης, γνωστός από την επιμέλεια και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών για την F1. Ο κ. Πουρναράκης τόνισε πως «η διοργάνωση του 7ου P.I.C.K. είναι μία ευχάριστη είδηση μέσα στο δυσμενές περιβάλλον που ζούμε λόγω των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων» και προσέθεσε πως για ακόμη μία χρονιά το Διεθνές Σιρκουί Πάτρας θα προσφέρει θέαμα δωρεάν υψηλού επιπέδου, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε ψυχαγωγικό. «Εκτός του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης, το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μία κορυφαία παράσταση με ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία, όπως έγινε πέρυσι με την Κατερίνα Στικούδη, ενώ παράλληλα θα «τρέξουν» κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως επιδείξεις ακροβατικών, διαδραστικά παιχνίδια, παρουσίαση αυτοκινήτων αντίκες κι εφέτος για πρώτη φορά προγραμματίζεται και έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη “ΗΔΥΦΩΣ”. Στο αγωνιστικό κομμάτι οι διοργανωτές βρίσκονται σε επαφή με κορυφαίους ξένους οδηγούς που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν, ενώ όσον αφορά στη διαδικασία των συμμετοχών που θα ανοίξουν σύντομα, θα είναι αντίστοιχη της περσινής. Το P.I.C.K., όπως και το Καρναβάλι της Πάτρας έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επιφέρουν σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία, προσελκύοντας επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Σ’ αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά και η απευθείας μετάδοση των αγώνων από τα κανάλια “NOVASPORTS”. To 7ο P.I.C.K. είναι εδώ αποδεικνύοντας ότι αντέχει στο χρόνο γιατί αξίζει», κατέληξε ο κ. Πουρναράκης.

Ο ΓΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Τη διοργάνωση στηρίζει κι εφέτος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, τόνισε ότι η Πάτρα έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια με τη συγκεκριμένη διοργάνωση τα πρωτεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο οποίος θεωρείται από τα πλέον ελκυστικά αγωνίσματα για παιδιά προεφηβικής, εφηβικής ηλικίας, αλλά και για τους ενήλικες. «Η διοργάνωση του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ Πάτρας θα ενισχύσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την τουριστική προβολή όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδος με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Εύχομαι να έχουμε μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση και ελπίζουμε να μην διασαλευτεί το διήμερο του Καρτ από άλλες εξελίξεις», επεσήμανε ο κ. Αλεξόπουλος.

Ο Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού της δημοτικής Αρχής, Τάκης Πετρόπουλος αποκάλυψε πως και ο ίδιος αν και «μπασκετικός», έχει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ανάμεσα στα τρία αγαπημένα του αθλήματα. «Το P.I.C.K. έφθασε αισίως στο 7ο έτος και όλα αυτά τα χρόνια παρά τις δυσκολίες κατάφερε να καθιερωθεί ως ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό θεσμό της πόλης. Η νέα δημοτική Αρχή έδειξε από τον πρώτο χρόνο της θητείας της πως αγκαλιάζει τέτοιες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Ο Δήμος θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, αν και λόγω των οικονομικών δυσκολιών και του ασφυκτικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να τη στηρίξει ως χορηγός», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο ΔΗΜ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Δημήτρης Μιχελακάκης, αφού επεσήμανε πως η ΟΜΑΕ θα πλαισιώσει με τα στελέχη της όλους τους αγώνες, λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα, έδωσε μία άλλη διάσταση στη διοργάνωση, τονίζοντας «η Πάτρα μέχρι σήμερα στήριζε τους αγώνες. Τώρα ήλθε η ώρα οι αγωνιζόμενοι να στηρίξουμε την Πάτρα, η οποία και πρέπει να έχει το όφελος από το Διεθνές Σιρκουί Καρτ. Σήμερα έχει περισσότερη ανάγκη ο τόπος τους αγώνες κι όχι οι αγώνες τον τόπο. Η Πάτρα θα παραμείνει συνώνυμη του καρτ και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος δίνει διέξοδο στα παιδιά να εκτονώσουν την ενέργειά τους σ’ έναν χώρο ασφαλή. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε όσες χώρες ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ο δείκτης των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολύ χαμηλά». Κλείνοντας, ο κ. Μιχελακάκης ανακοίνωσε πως η Ομοσπονδία ανέλαβε φέτος και τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολης, μία εβδομάδα μετά το 7ο P.I.C.K. χαρακτηρίζοντάς την ενέργεια αυτή, ως ιδιαίτερη πρόκληση.

Ο ΠΛ. ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε πως πρόθεση της διοίκησης του φορέα είναι η διοργάνωση κάθε μήνα ενός αντίστοιχου event, προκειμένου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου να προσελκύει η περιοχή επισκέπτες. «Το P.I.C.K. ξεκίνησε ως μία καινοτόμος ιδέα και ανοίγει το δρόμο διεύρυνσης του θεματικού τουρισμού, ώστε η περιοχή να έχει το δικό της κομμάτι από την πίτα του τουριστικού προϊόντος. Αντίθετα με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, πρέπει το P.I.C.K. να διοργανωθεί κι εφέτος, ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να παραμείνει ως δεύτερο πιο λαοφιλές άθλημα μετά το ποδόσφαιρο. Επιδίωξή μας πρέπει να είναι και η επιμήκυνση της περιόδου διοργάνωσης του event σε συνδυασμό και με άλλες αγωνιστικές ή πολιτιστικές δράσεις», τόνισε ο κ. Μαρλαφέκας και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Πατρινούς επιχειρηματίες κι όχι μόνο, να στηρίξουν με χορηγίες το 7ο P.I.C.K. προσφέροντας στην πόλη μία σπουδαία διοργάνωση.

Ο Γ. ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΣ

Κλείνοντας ο Γιάννης Μπακαλάκος εκ μέρους της Φωτογραφικής Λέσχης «ΗΔΥΦΩΣ» ανέφερε πως τα μέλη της λέσχης με τις φωτογραφικές τους μηχανές ανά χείρας θα βρεθούν στην εκκίνηση μαζί με τους αγωνιζόμενους, έτοιμοι να δώσουν μία άλλη ματιά στους αγώνες. «Η εικόνα είναι μνήμη και η Πάτρα μέσω του 7ου P.I.C.K. θα δημιουργήσει εικόνες μνήμης», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες και τυχόν αλλαγές θα ανακοινώνονται στον πίνακα του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ (www.pickpatras.gr, )
*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες της διοργάνωσης www.pickpatras.gr, www.facebook.com/pages/PICKPATRAS/225695184137545?fref=ts

 

Start typing and press Enter to search