9ο PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light: Σε 4 μέρες έχουμε αγώνες!

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από τη μεγαλύτερη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα!

Το 9ο PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light θα διεξαχθεί στην Πάτρα το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου και με αφορμή το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της πόλης, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας η κεντρική συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης.

Εκπρόσωποι του τύπου, των χορηγών, των διοργανωτών, καθώς και φίλοι των moto sports, βρέθηκαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου για να πληροφορηθούν για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει έτσι ώστε όλοι όσοι παρακολουθήσουν τους αγώνες είτε από κοντά, είτε από την τηλεόραση να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Οι παράλληλες δράσεις του διημέρου θα διατηρήσουν την αδρεναλίνη στα ύψη και για αυτό το λόγο θα δώσουν το παρών οι κορυφαίοι στο είδος τους.

Στο 9ο PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light εκτός από τους αγώνες θα δούμε την ομάδα ακροβατικών Arrepiado που και φέτος θα δώσει το παρών, τον Loris Rosati με το τρίκυκλο όχημα του απομίμηση του Κεραυνού Μακουίν, Drift Show, Dirt Games (χωμάτινα καρτ) με την ομάδα του Λάμπρου Αθανασούλα και τους εξαιρετικούς οδηγούς, τον Κωνσταντίνο Ιαβέρη που θα «τρέξει» με το FIAT Punto, την Λέσχη Φίλων Harley, Φόρμουλες Πανεπιστημίων και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

PICK Girl θα είναι η Ελισάβετ Δοβλιατίδου, ενώ τη διασκέδαση του κοινού μετά το αγωνιστικό κομμάτι το βράδυ του Σαββάτου θα αναλάβουν ο Πέτρος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Συντονιστής στη συνέντευξη τύπου ήταν ο έμπειρος δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης που έχει συνδέσει το όνομά του με το PICK, καθώς είναι κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία ο παρουσιαστής των αγώνων.

Στην τοποθέτησή του ο Τάκης Πουρναράκης τόνισε: «Σε 4 μέρες ξεκινάει το PICK. Έχουμε 63 συμμετοχές, πρώτη φορά φέτος θα έχουμε τόσες συμμετοχές σε αγώνες καρτ στην Ελλάδα. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι για την Πάτρα αυτό το sport & show. Το PICK για μένα είναι κάτι παραπάνω από δουλειά. Λαχταρώ να το ζήσω το Σαββατοκύριακο, ελπίζω και εσείς».

O Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος που μίλησε εκ μέρους της Περιφέρειας δήλωσε: «Ευχαριστούμε όλους όσοι 9 χρόνια τώρα πίστεψαν αυτό το θεσμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε στο μέγιστο βαθμό. Μία εξωστρεφής προσπάθεια που έτσι και αλλιώς είναι το PICK, πρέπει να λάβει περισσότερη υποστήριξη και μεγαλύτερη απήχηση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Είναι καλό που αλλάζει η φορά της διαδρομής, για να έχουμε και μεγαλύτερο σασπένς αγωνιστικό. Δωρεάν μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν αυτή τη διοργάνωση κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα, ενώ είναι σημαντικό που το IONIAN θα μεταφέρει εικόνα και ήχο σε όλη τη χώρα. Αυτή η πόλη και ο νομός μπορεί να εκφραστεί μέσα από αυτές τις δραστηριότητες. Καλή επιτυχία σε όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση και σας καλώ όλους να έρθετε στην Πάτρα να χαρείτε μαζί με εμάς όλη τη διαδικασία».

Ο Στέλιος Καγιάφας Αλυτάρχης του αγώνα μετέφερε το μήνυμα του Δημήτρη Μιχελακάκη του πρόεδρου της ΟΜΑΕ, για καλή επιτυχία και καλούς αγώνες, καθώς ο ίδιος έλειπε για λόγους ανωτέρας βίας από τη συνέντευξη τύπου.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΟΠ Αλέξης Παυλόπουλος τόνισε: «Με τα 47 χρόνια εμπειρίας μας στη διεξαγωγή αγώνων που αφορούν τα Moto sports, εγγυόμαστε την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Πιστεύουμε ότι αυτός ο θεσμός θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Μετά το Καρναβάλι η πόλη έγινε γνωστή και για το PICK. Οι θεατές είναι πολλοί όπως και οι επισκέπτες που έρχονται από όλη την Ελλάδα, για αυτό πρέπει να μεγαλώσουμε τα μέτρα ασφαλείας. Η αντίθετη φορά φέτος, αλλάζει το σχεδιασμό μας, είναι πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευθύνη για εμάς. Είμαστε έτοιμοι, για να προσφέρουμε ασφάλεια σε αγωνιζόμενους και θεατές. Επιτυχημένο PICK για εμάς είναι όταν δεν έχουμε ατυχήματα. Ελπίζω να έχουμε καλό PICK και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αντιπρόεδρος και marketing director της εταιρείας Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ Πλάτων Μαρλαφέκας δήλωσε: «Όσον αφορά την εταιρεία που εκπροσωπώ την Λουξ, πάντα στοχεύουμε στο να αναδεικνύουμε την περιοχή μας. Να είμαστε αρωγοί εγώ και τα αδέρφια μου και πιστεύω ότι το έχουμε αποδείξει. Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχουν οι χορηγοί, από την αρχαία Ελλάδα ακόμα υπήρχαν και οι πολίτες τότε τιμούσαν τους χορηγούς. Πρέπει να τιμούμε τις τοπικές επιχειρήσεις που βοηθούν, αλλά και εκείνες που συμβάλλουν και εδρεύουν εκτός Πατρών. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Οι οδηγοί είναι ο δεύτερος συντελεστής τους οποίους ευχαριστώ επίσης γιατί με τη συμμετοχή τους θα γίνει το PICK. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους τοπικούς οδηγούς. Εμείς που ζούμε και εργαζόμαστε στην Πάτρα, είμαστε υπεύθυνοι να επικοινωνήσουμε το PICK, όπως κάνουμε κάθε χρόνο με το Καρναβάλι που φιλοξενούμε κόσμο στα σπίτια μας. Είμαστε η κορυφαία διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Θέλουμε να φέρουμε παγκόσμιους πρωταθλητές να τρέξουν εδώ. Δεν είναι μόνο να κάνεις την επαφή μαζί τους, αλλά πρέπει να βρούμε και την κατάλληλη ημερομηνία για να είναι χωρίς υποχρεώσεις οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου. Εύχομαι ο ΑΟΠ να τα βγάλει εις πέρας στις υποχρεώσεις που του αναλογούν και φυσικά ελπίζω ο κόσμος να περάσει εξαιρετικά».

Η Σοφία Στάμου που είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού που είναι χορηγός του PICK δήλωσε: «Δεν είναι δύσκολο να συνδέσουμε την Ολυμπία Οδό με το PICK. Μας συνδέει η Οδική Ασφάλεια. Έχει αναπτυξιακή δυναμική και το στηρίζουμε για αυτό το λόγο. Έχουμε τρία κοινά χαρακτηριστικά. Έχουμε πίστα-δρόμο, όχημα και οδηγούς. Στο PICK υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος για τέτοιες συνθήκες χώρος. Ο δρόμος μας (Ολυμπία Οδός) είναι ασφαλής. αλλά πρέπει το αυτοκίνητο και ο οδηγός να είναι σε καλή κατάσταση. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε, είναι ότι με το PICK συναντιόμαστε με κοινό γνώμονα την οδική ασφάλεια. Το καρτ είναι ο πιο απολαυστικός και πιο εκπαιδευτικός τρόπος για την γρήγορη και επιδέξια οδήγηση των νέων οδηγών. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους».

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Falken Tyres που είναι χορηγός πίστας 1 τόνισε: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και εκπροσωπώ την εταιρεία. Για την Ελλάδα ιδρυθήκαμε μόλις την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 και είναι η πρώτη διοργάνωση που λαμβάνουμε μέρος. Η Falken ιδρύθηκε στην Ευρώπη το 2010 και είμαι ο πρώτος διευθυντής για την Ελλάδα και την Κύπρο. Εμείς δεν διαθέτουμε ελαστικά για καρτ, αλλά στηρίζουμε τους αγώνες. Θα είμαστε κοντά σας και εύχομαι σε διοργανωτές και όλους όσοι βοηθήσουν καλή επιτυχία».

Ο Γιώργος Τελώνης που είναι πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών γραφείων Δυτ. Ελλάδος και εκπρόσωπος της Superfast που είναι υποστηρίκτρια εταιρεία τόνισε: «Σαν Superfast ferries στηρίζουμε την προσπάθεια και έχουμε συνδετικό κρίκο με το PICK την ταχύτητα. Ως σύνδεσμος, στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το PICK κάτι που έπρεπε να κάνουμε, αν θέλουμε μία «ζωντανή» Πάτρα. Πρέπει να ενισχύουμε τέτοιες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δίνουν ζωντάνια στην πόλη και εξωστρέφεια και φυσικά έχει οικονομικά οφέλη».

Ο Γιώργος Ρώρος πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών που συμπεριλαμβάνεται στους αρωγούς του PICK δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την εκδήλωση και υπάρχει άριστη συνεργασία με τους διοργανωτές. Χρόνια τώρα έχουμε πρόβλημα σαν πόλη με την εξωστρέφεια. Αποδεικνύεται βέβαια, ότι κάποιοι άνθρωποι που τους αρέσουν τα μηχανοκίνητα αθλήματα, βοήθησαν στην εξωστρέφεια της πόλης. Έρχονται νέοι αυτοκινητόδρομοι, ερχόμαστε πιο κοντά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το PICK μπορεί να γίνει το γεγονός των Βαλκανίων. Σαν εμπορικός σύλλογος στηρίζουμε τη διοργάνωση».

Ο Σπύρος Καμπιώτης ιδιοκτήτης του ΙΟΝΙΑΝ TV που είναι official broadcaster της διοργάνωσης, δήλωσε: «Για 2η φορά είμαστε στη μετάδοση των αγώνων. Από πλευράς διοργάνωσης θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο γεγονός μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και νομίζω από τα πιο σημαντικά στην Ευρώπη. Η Πάτρα έχει παράδοση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η πόλη έχει ανάγκη την εξωστρέφεια και τη ζωντάνια. Θα βοηθήσουμε τα μέγιστα για να πετύχουμε τηλεοπτικά αυτά τα δύο. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός που έχει να κάνει με την 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Το IONIAN μεταφέρει την διοικητική του έδρα στην πόλη της Πάτρας, για αυτή την εβδομάδα λόγω του PICK. Όπως πέρσι, θα πετύχουμε πολύ σημαντικά πράγματα με το δίκτυο περιφερειακών καναλιών. Η πληθυσμιακή κάλυψη καλύπτει περίπου 8.000.000 κόσμου. Και στην Νέα Υόρκη μέσω του New Greek TV θα μεταδοθεί το PICK. Φέτος έχουμε και τη δυναμική παρουσία στις δορυφορικές πλατφόρμες. NOVA και OTE έχουν στα μπουκέτα τους περιφερειακά κανάλια που συνεργάζονται μαζί μας. Έχοντας την περσινή εμπειρία που ήταν σχολείο για εμάς, είμαστε πιο οργανωμένοι φέτος. Θα έχουμε 11 κάμερες σε πολλά σημεία όλης της διαδρομής, ευχαριστώ τον Τάκη Πουρναράκη που μπορεί να οργανώσει μέσα σε όλα όσα κάνει και την τηλεοπτική παραγωγή, ενώ φέτος θα έχουμε και τον Πάνο Σεϊτανίδη με μεγάλη εμπειρία και αυτός σε τέτοια event. Ευχαριστώ επίσης τον Διονύση Μήλεση και τον Κώστα Μαρσελή για την δυναμική παρουσία τους στο βαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές για την εμπιστοσύνη. Με τη συμμετοχή μας “κουμπώνει” η περιφερειακή ταυτότητα της διοργάνωσης. Όλοι όσοι θα δουλέψουν στο PICK, θα φτάσει η φωνή τους μέσω του IONIAN παντού».

Αναλυτικά το δίκτυο περιφερειακών σταθμών που θα μεταδώσουν ζωντανά το PICK έχεις ως εξής:

 

  • Αθήνα: «action24» [nova],
  • Πελοπόννησος – Ν. Στερεά – Ν. Ιόνιο: «ionian tv» [OTE TV]
  • Κέρκυρα – Θεσπρωτία και Ήπειρο: «start tv»,

 

  • Κρήτη: Crete tv (OTE TV)
  • K. Μακεδονία: «TV 100 – Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης»
  • Α. Μακεδονία–Θράκη: «ena channel»
  • Θεσσαλία: «Astra TV»
  • Κεντρική Ελλάδα: «Star Κεντρικής Ελλάδας» [OTE TV]
  • N.Αιγαίο: Aigaio TV [OTE TV]
  • Β.Αιγαίο: Alithia TV

Ν.Υ. USA: New Greek TV

( ΣΑΒΒΑΤΟ 16/09: LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ 19:00-22:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/09: LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ 11:00-14:30)

Στο φινάλε της συνέντευξης, το λόγο πήρε και ο Σπύρος Σορβατζιώτης από τη Λέσχη Φίλων Harley Πάτρας: «Ευχαριστώ τη διοργάνωση που για 2η χρονιά μας κάλεσε να είμαστε εδώ. Οι ιδιοκτήτες των Harley δεν είναι μόνο από την Πάτρα, αλλά απ’ όλη την περιφέρεια. Είναι μία γιορτή για την πόλη μας και πρέπει να βοηθήσουμε, έτσι ώστε να πάει μπροστά. Το διήμερο αυτό που η Πάτρα θα είναι μία πίστα θα είμαστε και εμείς εκεί».

Διοργανωτές του 9ου PICK – Λουξ Cola Plus ‘n Light είναι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών και η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Νέων.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.  Αρωγοί είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών.

Μέγας Χορηγός αλλά και χορηγός ονομασίας του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ θα είναι η Λουξ-Cola Plus ‘n Light.

Χορηγοί της διοργάνωσης θα είναι επίσης η ΕΚΟ, ο Κωτσόβολος και η Ολυμπία Οδός.

Η Πατρινή επιχείρηση Super Market Ανδρικόπουλος επέλεξε να είναι και φέτος ο χορηγός εκκίνησης, ενώ χορηγοί Πίστας 1 θα είναι η Falken Tyres και η ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε.

Υποστηρικτές του αγώνα θα είναι η Superfast Ferries και για ακόμα μία χρονιά η Interamerican, ενώ υποστηρίκτριες εταιρείες για το καλλιτεχνικό κομμάτι του διημέρου θα είναι το energy drink Β52, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το ROMEO PLUS Πάτρας.

Δωροθέτης εκτός από χορηγός της διοργάνωσης θα είναι το κορυφαίο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα ο Κωτσόβολος.

Start typing and press Enter to search