11o PICK ΕΚΟ Racing 100: Τρέχουμε Πάτρα!

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, οι διοργανωτές και όλοι οι φορείς που μετέχουν στο 11o PICK ΕΚΟ Racing 100, είναι απολύτως προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις που έχουν καλλιεργηθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι οι φορείς μέσω της συνέντευξης τύπου, που παραχωρήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας, ότι τα πάντα θα κυλήσουν όπως πρέπει με σκοπό την ικανοποίηση του κοινού και των αθλητών.

Πρόκειται για ένα θέαμα υψηλού επιπέδου που η τοπική κοινωνία περιμένει κάθε χρόνο καθώς δεν δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να παρακολουθήσεις εντός αστικού ιστού εντελώς δωρεάν μια κορυφαία παράσταση. Το Patras International Circuit for Kart εδώ και έντεκα χρόνια χαρίζει ένα μοναδικό υπερθέαμα, καθώς εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, συνδυάζει κι άλλες ψυχαγωγικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Η συνεχώς αυξανόμενη απήχηση του PICK, σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές προοπτικές που προσφέρει για την αχαϊκή πρωτεύουσα, την ευρύτερη περιοχή αλλά και τη χώρα συνολικά, προμηνύουν πως η επιτυχία του 11ου PICK EKO Racing 100 θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Συντονιστής στη συνέντευξη Τύπου  που έγινε στο Επιμελητήριο Αχαΐας, ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, Τάκης Πουρναράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της διοργάνωσης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την χώρα. Χαρακτήρισε: «απλή και καταλυτική την ιδέα του P.I.C.K, για αυτό και η αντοχή του στον χρόνο αντικατοπτρίζει την αξία του. Καμία αμφιβολία ότι θα είναι εδώ και τα επόμενα δέκα χρόνια και μέσα σε αυτή την δεκαετία θα έχουν αλλάξει πολλά. Πόσοι από τους παρευρισκομένους θα είναι εδώ και θα το στηρίζουν είτε σαν επιχειρηματίες και σας συγχαίρω για αυτό. Πόσο θα έχουν αλλάξει οι αγώνες, δηλαδή οι αγώνες να γίνονται με ηλεκτρικά μηχανοκίνητα. Η Πάτρα δείχνει τον δρόμο και το σίγουρο είναι ότι τα επόμενα 20 χρόνια θα έχουν αλλάξει πολλά».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, μιλώντας για τη διοργάνωση, υπογράμμισε: «Στηρίζουμε το θεσμό του P.I.C.K και δηλώνουμε ως Περιφερειακή Αρχή, ανοικτοί σε θεσμούς/γεγονότα/events που αναδεικνύουν την πόλη. Προσωπικά ως λάτρης του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, έβλεπα αναβάσεις στην Πιτίτσα, είχα από μικρός την προσδοκία να γίνει η Πάτρα κέντρο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Η αρχή είναι τα κάρτ και μακάρι η συνέχεια να είναι η πίστα στη Χαλανδρίτσα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έβαλαν το χέρι στην τσέπη και δεν σχολιάζουν από τον καναπέ τους. Η Περιφέρεια είναι ανοιχτή σε προτάσεις: να μακρύνει η διάρκεια και να γίνει και άνοιγμα σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η ανάδειξη της πόλης και του αθλήματος. Το μήνυμα που θα πρέπει να δώσει το P.I.C.Κ είναι οδική ασφάλεια και σωστή οδική συμπεριφορά, κόκκινο-αλκοόλ-κράνος».

Την υποστήριξή του στη διοργάνωση, εξέφρασε και ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής: «Σας καλωσορίζω όλους και σας καλώ να στηρίξετε τέτοιες διοργανώσεις, τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Είναι σημαντικό να πάνε όλα καλά και να γίνεται μέσα στα σχολεία μάθημα οδικής ασφάλειας, το οποίο να στηρίζουμε με τον τρόπο που ενεργούμε όλοι. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και να δώσουν έναν ωραίο αγώνα. Καλή επιτυχία στην Πάτρα και την Αχαΐα, να δώσει τον καλύτερο εαυτό της να αναδειχθεί και να πρωτεύσει. Μεγάλο όνειρο για την Αχαΐα είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής της πίστας της Χαλανδρίτσας, ένα αναπτυξιακό, ώριμο και σημαντικό έργο  το οποίο χρειάζεται την συμβολή όλων».

Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Διευθυντής Mάρκετιγκ της χορηγού εταιρείας Λουξ, επεσήμανε: «Το P.I.C.K έκλεισε κύκλο δέκα χρόνων, 10 χρόνων οικονομικής ύφεσης για την χώρα, η οποία βγαίνει πλέον από την κρίση. Είναι μια προσπάθεια για την Πάτρα να ξεχωρίσει. Πιστέψαμε σε μια καινοτόμα δράση και είμαστε υπερήφανοι που έχουμε κάνει κάτι μοναδικό. Το P.I.C.K. ξεκίνησε από ανθρώπους που ζουν στην Πάτρα και αγαπούν την πόλη και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όραμα μας είναι να γίνει η πόλη κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Να ολοκληρωθεί η πίστα της Χαλανδρίτσας  με την στήριξη των φορέων.»  Επίσης, τόνισε ότι διοργανωτές, χορηγοί, προσωπικό, οδηγοί και ομάδες, όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια που προσθέτει αξία στην πόλη μας.

Ακόμη, στη συνέντευξη τοποθετήθηκε, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος: «Είναι πολύ σημαντικό και μοναδικό για την Πάτρα που έχει καταφέρει να διοργανώνει αγώνες ταχύτητας μέσα στο κέντρο της. Ο Εμπορικός Σύλλογος θα παραχωρήσει το κτήριο του στην Πλατεία Γεωργίου για την εποπτεία των αγώνων. Επιπλέον θα παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και θα προβεί σε εκπτώσεις ειδικά για τις μέρες εκείνες. Σκοπός μας είναι οι επισκέπτες να απολαύσουν θέαμα και να κάνουν και τις αγορές τους.»

Ο Αλέξης Παυλόπουλος, αντιπρόεδρος του ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), εστίασε στα εξής: «Ο Α.Ο.Π θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για το αγωνιστικό κομμάτι. Ήμασταν παρών πάντα θα είμαστε και φέτος και θα φροντίσουμε να μην ύπαρξη κανένα πρόβλημα. Οι αγώνες του P.I.C.Kείναι δύσκολοι και ιδιαίτερα ο περσινός, ο οποίος έγινε σε κακές καιρικές συνθήκες αλλά πάντα θα τους φέρνουμε εις περάς. Περιμένουμε τον κόσμο το διήμερο να είναι εκεί να χειροκροτήσει και να παρακολουθήσει το υπέροχο θέαμα».

Ο Χρήστος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος της ομάδας Formula Student UoP Racing Student team, γνωστοποίησε: « Η πρώτη formula στην Ελλάδα, η πρώτη ελληνική ομάδα που κέρδισε διαγωνισμό στο εξωτερικό θα βρίσκεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο P.I.C.K και θα έχει κιόσκι τοποθετημένο στην Πλατεία Γεωργίου από την Παρασκευή το βράδυ».

ΧΟΡΗΓΟΙ

Μεγάλος χορηγός του 11ου PICK και των EKO Racing Dirt Games  είναι η ΕΚΟ Racing που θα προσφέρει στον νικητή της κατηγορίας Senior την δυνατότητα να αγωνιστεί στον αγώνα Rallycross των EKO Racing Dirt Games στο Μαρκόπουλο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Ο νικητής θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 600 κ.εκ. με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ενώ για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και εξοικείωση του με το Crosscar, θα έχει την δυνατότητα μιας ημέρας δοκιμών στο EKO Racing ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ.

SUPERFAST FERRIES: ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

Ο κεντρικός πράκτορας και εκπρόσωπος της Superfast Γιώργος Τελώνης, επεσήμανε: «Η ακτοπλοϊκή εταιρία που έχει συνδέσει το όνομα της με την ταχύτητα και την άνεση, τέτοια παιχνίδια θέλει να τα ζει από μέσα. To P.I.C.K ανεβάζει επίπεδα την πόλη. Όλα στο κόκκινο αυτό το Σαββατοκύριακο, με το πόδι στο γκάζι».

Η Superfast Ferries (ξανά) παίρνει θέση έγκαιρα, ως χορηγός, στο 11ο διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας (P.I.C.K.), της κορυφαίας διοργάνωσης του μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Ελλάδα και εκ των κορυφαίων σ’ όλη την στην Ευρώπη! Μιας διοργάνωσης που μετά από 10 χρόνια, το ένα καλύτερο απ’ το άλλο, ξεπέρασε τα όρια ενός απλού αθλητικού event και αναγνωρίζεται καθολικά ως θεσμός, με αθλητική, κοινωνική, πολιτιστική, τουριστική διάσταση.

DUR: ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

O Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανδρικής ένδυσης DUR, Θεόδωρος Δούρος, αναφερόμενος στη διοργάνωση, τόνισε: «Η Dur κλείνει 60 χρόνια παρουσίας φέτος. Πριν από 11 χρόνια ξεκινήσαμε με την ιδέα να κάνουμε την Πάτρα, Μονακό. Ήμασταν από τους πρώτους χορηγούς και θα είμαστε, φυσικά, και φέτος δίπλα στο P.I.C.K.»

Η DUR μια πατρινή εταιρεία με δυναμική παρουσία 60 χρόνων στην αγορά, θα πλαισιώσει το 11ο PICK EKO Racing 100 ως official merchandizer. Η φετινή διοργάνωση επιδιώκει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και να αποτελέσει διοργάνωση θεσμό, με αθλητική, κοινωνική, πολιτιστική και τουριστική υπόσταση. Η DUR δίνει το «σύνθημα» για το έναυσμα του 11ου PICK EKO Racing 100, υποστηρίζοντας μια διοργάνωση θεσμό για τα δεδομένα της Πάτρας, που αναδεικνύει και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της αχαϊκής πρωτεύουσας.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ PICK

Στη συνέντευξη παρέστη και δήλωσε φανατικός θαυμαστής του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο εκ των ιδιοκτητών της αλυσίδας super market Ανδρικόπουλος, Μπάμπης Ανδρικόπουλος.

Τα supermarket Ανδρικόπουλος δίνουν το παρόν για τέταρτη συνεχή χρονιά ως Χορηγός Εκκίνησης, στο 11ο κατά σειρά, Διεθνές Σιρκουί για Καρτ (P.I.C.K.) που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 14-15 Σεπτεμβρίου. Η αμιγώς πατρινή επιχείρηση που αριθμεί 12 καταστήματα supermarket στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και απασχολεί πάνω από 550 εργαζόμενους, αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό των πατρινών σε ποικίλα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα και ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο την τοπική οικονομία.

ΤΡΙΑΙΝΑ: ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΤ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ

Τα καρτ ξανάρχονται στην Πάτρα για 11η χρονιά μαζί με την ΤΡΙΑΙΝΑ, μία εταιρεία που στηρίζει το Διεθνές Σιρκουί Αγώνων Καρτ στην Πάτρα από το 2012 μέχρι και σήμερα. Η ΤΡΙΑΙΝΑ, από τη θέση του Χορηγού Πίστας 1, είναι και φέτος στο πλευρό της μεγάλης διοργάνωσης. Στην ΤΡΙΑΙΝΑ αρέσει η ακρίβεια και η μεθοδικότητα, στοιχεία που διαπνέουν και το άθλημα των καρτ. Η γνωστή εταιρεία σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνικών έργων και υποδομών δίνει ραντεβού στο κέντρο της Πάτρας για την μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα είναι εκεί για άλλη μια φορά, δίπλα στους λάτρεις των καρτ, δίπλα στους δεξιοτέχνες οδηγούς, δίπλα στην Πάτρα.

ΟΠΑΠ: ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Χορηγός Εμπειρίας του 11oυ PICK είναι και πάλι ο ΟΠΑΠ που κατά την διάρκεια τους Event θα συγκεντρώνει συμμετοχές ώστε, έπειτα από κλήρωση, να δώσει την ευκαιρία σε έναν από τους θεατές του PICK να ζήσει την εμπειρία της συνοδήγησης στα show των προσκεκλημένων οδηγών

FALKER TYRES : PICK , ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ

H Falken Tyres, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελαστικών παγκοσμίως και μέλος του Ιαπωνικού κολοσσού SUMITOMO RUBBER INDUSTRIES θα είναι στο πλευρό του PICΚ από τη θέση του Χορηγού Πίστας 1. Η γνωστή εταιρεία με τα Ιαπωνικά ελαστικά υψηλών επιδόσεων απολαμβάνει την δράση και την αδρεναλίνη και έτσι βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Σιρκουί Αγώνων Καρτ στην Πάτρα, στους δεξιοτέχνες οδηγούς, αλλά και τους λάτρεις του καρτ που θα βρεθούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να θαυμάσουν τις υψηλές ταχύτητες και τα μεγάλα ονόματα των συμμετεχόντων.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Ολυμπία οδός βρίσκεται στο πλευρό του Διεθνούς Σιρκουί Αγώνων Καρτ στην Πάτρα για 3η συνεχή χρονιά και αποδεικνύει έμπρακτα πως είναι  μια εταιρεία που στηρίζει τις νέες πρωτοβουλίες και ενισχύει τις πρωτοπόρες δράσεις.  Η Ολυμπία οδός είναι και φέτος παρούσα στην μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Πάτρα. Στηρίζει το 11ο P.I.C.K. EKO racing 100 και μαζί τους δεξιοτέχνες οδηγούς αλλά και τους χιλιάδες θεατές που θα βρεθούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να απολαύσουν τα μεγάλα ονόματα των συμμετεχόντων, τις υψηλές ταχύτητες και το καθηλωτικό θέαμα. Αναδεικνύει το άθλημα των καρτ, που αυξάνει συνεχώς την απήχησή του στην χώρα μας και συμβάλει στην ανάπτυξη τόσο του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και της πόλης της Πάτρας.

SIKKENS : ΤΟ… ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ PICK

Η SIKKENS αγαπά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι προμηθευτές του χρώματος της MacLaren για πολλά χρόνια. «MacLaren και P.I.C.K. ΕΚΟ racing 100 είναι πολύ κοντά» είχε δηλώσει στην Αθήνα η εκπρόσωπος της SIKKENS  Ελένη Πλατή.  «Αυτό πιστεύουμε, αυτό θέλουμε να δείξουμε. Πρώτη φορά χορηγοί, και μακάρι να συνεχιστεί για πολλά χρόνια»

Το 11ο P.I.C.K. ΕΚΟ racing 100 έρχεται στις 14-15/9 υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

  • Τα event του 11ου PICK EKO Racing 100: η πορτογαλική ομάδα Arrepiado και ο Ricardo θα ξεσηκώσουν το κοινό της Πάτρας, η αγωνιστική LAMBORGHINI HURACAN θα προκαλέσει «τυφώνα», οι μοναδικοί FANNY FLUTTERS RACING TEAM, τα EKO DIRT GAMES και το τρίκυκλο όχημα του Ιταλού αρτίστα Loris Rosati θα κλέψουν και φέτος τις εντυπώσεις με τα ακροβατικά τους κόλπα, ενώ η ομάδα ΙΑΒΕΡΗΣ ΡΑΛΛΥ ΑCADEMY με την PLANET KART CROSS GREECE, θα τρέξουν στην πίστα  κάνοντας επίδειξη ασφαλούς τρόπου οδήγησης.
  • Official Broadcaster και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, όπου όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα μεταδώσει απευθείας τους αγώνες την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

* Μεγάλη δωρεάν συναυλία το Σάββατο βράδυ 14/9 με Έλλη Κοκκίνου και Σάκη Αρσενίου

* Στην παρουσίαση των αγώνων ο Τάκης Πουρναράκης και ο Γιώργος Λιανός

 

Start typing and press Enter to search