Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας – Το 11ο P.I.C.K. ΕΚΟ racing 100 έρχεται!

11 χρόνια P.I.C.K.!

· Το 11ο P.I.C.K. ΕΚΟ racing 100 έρχεται στις 14-15/9 υπό την αιγίδα της

Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

· Μεγάλη δωρεάν συναυλία το Σάββατο βράδυ 14/9 με Έλλη Κοκκίνου και

Σάκη Αρσενίου

· Στην παρουσίαση ο Τάκης Πουρναράκης και ο Γιώργος Λιανός

· Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα και θέαμα

· Παράλληλες δράσεις και event

Τέρμα τα γκάζια για το 11o P.I.C.K. ΕΚΟ Racing 100 το οποίο ετοιμάζεται να μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε μια μεγάλη αγωνιστική πίστα προσφέροντας θέματα που κόβει την ανάσα. Η διοργάνωση που ξεκίνησε το 2009 και διένυσε μια δεκαετία με σημαντικές αλλαγές, συνεχώς εμπλουτιζόμενη με νέες ιδέες και νέα events, παρουσιάστηκε την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο King George, παρουσία πολιτικών, φορέων και ανθρώπων των ΜΜΕ από την Αθήνα και την Πάτρα. Όπως τόνισαν οι διοργανωτές θα συνεχίσει να συμβάλλει και στην επόμενη δεκαετία και να εξελίσσεται όπως και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Όπως αλλάζει η μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έτσι αλλάζει και το 11o P.I.C.K. ΕΚΟ Racing 100. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε μέσα στην επόμενη δεκαετία και ηλεκτρικά καρτ.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Έχει εδραιωθεί στην σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Την διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του υφυπουργείου αθλητισμού χαιρέτισε μέσω βίντεο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Συνεχάρη το 11o P.I.C.K. ΕΚΟ Racing 100 για τα 11 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του και τόνισε ότι έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ βοηθάει σημαντικά και στη διάδοση του αθλήματος.

«Οι αγώνες του 11oυ P.I.C.K. ΕΚΟ Racing 100 συνδέονται άρρηκτα με την οδική ασφάλεια και την εκπαίδευση της οδικής συμπεριφοράς» τόνισε ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία και έδωσε ραντεβού στην Πάτρα.

Παρόντες στην εκδήλωση οι βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ανδρέας Κατσανιώτης και Άγγελος Τσιγκρής, οι οποίοι επεσήμαναν το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία συμβάλλει αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας αυτόν τον πετυχημένο θεσμό.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Μια διοργάνωση με συνέχεια και συνέπεια

Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χρίστινα Αλεξόπουλου, ανέφερε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για την Πάτρα, έναν πετυχημένο θεσμό. Είναι το μεγαλύτερο και μαζικότερο γεγονός για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας. Η ελληνική πολιτεία, συμβάλλει στους αγώνες, αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας αυτόν το θεσμό.

Το 11o PICK EKO Racing 100 έχει αποδείξει ότι πρόκειται για μια διοργάνωση με συνέχεια και συνέπεια στο χρόνο». Η βουλευτής προσκάλεσε τους πάντες να είναι μέρος αυτού του σημαντικού γεγονότος και να δώσουν το παρόν στην Πάτρα στις 14-15 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Ενώνει τις φωνές όλων μας

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε κατά της διάρκεια της συνέντευξη Τύπου: «Ευχαριστούμε το 11o PICK EKO Racing 100, καθώς είναι προπομπός και ενώνει τις φωνές όλων μας για την ολοκλήρωση του έργου, που θα δώσει πνοή στην περιοχή μας και όχι μόνο, του Αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή της Χαλανδρίτσας».

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης προσκάλεσε τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να βρεθούν το διήμερων των αγώνων στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας και να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των συμμετεχόντων οδηγών».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: Η Πάτρα φιλόξενη πόλη για αθλητικές διοργανώσεις

«Η ανάπτυξη της Πάτρας και γενικότερα της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Αχαιούς» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής. Και συνέχισε: «Δίνουμε σημασία στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διεκδικούμε ως πόλη μεγάλες αθλητικές διοργανώνεις. Η διοργάνωση του 11oυ PICK EKO Racing 100 αξίζει θερμά συγχαρητήρια. Είναι μετά το καρναβάλι ο πλέον σημαντικότερος θεσμός για το νομό.

Όραμα μας και όνειρό μας είναι να γίνει η Αχαΐα, κέντρο αυτοκίνησης παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Μεγάλη βοήθεια για να υλοποιηθεί ο στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρομίου στην Χαλανδρίτσα. Είμαστε έτοιμοι μετά τους παράκτιους για τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις αποδείξαμε ότι μπορούμε όλοι μαζί, χωρίς διακρίσεις κομμάτων. Δείξαμε ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες εκδηλώσεις και αναμένουμε τις επόμενες».

ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Θεσμός με Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή αίγλη

Παρών στην παρουσίαση του 11ου P.I.C.K. EKO Racing 100 ήταν και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια είναι σύμμαχος της διοργάνωσης και ότι ο σημαντικός αυτός θεσμός πρέπει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο και να μην εξελίσσεται ένα μόνο σαββατοκύριακο, αλλά πολλές περισσότερες μέρες με ακόμη πιο ευρείες δράσεις για μεγάλους αλλά και για τα παιδιά: «Πέρασαν 11 χρόνια από το 2009 όταν μια χούφτα ρομαντικοί ξεκίνησαν τους αγώνες καρτ στην Πάτρα, που στη συνέχεια έγιναν θεσμός με Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή αίγλη».

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ: Το P.I.C.K. ανδρώθηκε και τα κατάφερε

Έχουν περάσει 11 χρόνια. Είναι μια δεκαετία στην οποία το P.I.C.K. ανδρώθηκε και αυτό το κατάφερε μέσα στην οικονομική ύφεση» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και εκπρόσωπος της Λουξ που είναι εκ των χορηγών της διοργάνωσης και επεσήμανε: «Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα σε τέτοιες οικονομικές περιόδους. Αυτή η προσπάθεια στηρίχθηκε στους χορηγούς».

Ευχαρίστησε την ΕΚΟ που στήριξε ένα από τα κορυφαία μηχανοκίνητα event στην Eλλάδα όπως και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς, συντελεστές και αθλητές, τόνισε ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια από τους φορείς στο μέλλον προς τη διοργάνωση και επεσήμανε ότι τελικό όραμα είναι το αυτοκινητοδρόμιο για το οποίο θα επιδιωχθεί και ραντεβού με τον κ. Αυγενάκη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ειδικές εκπτώσεις για το διήμερο των αγώνων

Στην παρουσίαση του 11ου P.I.C.K. ΕΚΟ Racing 100 παραβρέθηκε, επίσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος. Τόνισε πως ο Σύλλογος δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη σημαντική διοργάνωση που προσελκύει πλήθος κόσμου στην αχαϊκή πρωτεύουσα και αναφέρθηκε στις ειδικές εκπτώσεις που θα γίνουν έως και 70% από τους εμπόρους ειδικά τις ημέρες των αγώνων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ: Συνεργασία από όλους για αυτή τη μοναδική διοργάνωση

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) Δημήτρης Μιχελακάκης, επεσήμανε ότι «όλοι κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει και όλα πάνε σωστά καθώς πρόκειται για μια σοβαρή διοργάνωση μετρημένη απ’ όλες τις απόψεις». Επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας όλων και έστειλε το δικό του μήνυμα για την οδική ασφάλεια.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΪΑΦΑΣ: Το P.I.C.K. συνώνυμο της Πάτρας και του ΑΟΠ

Εκ μέρους του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών και ως εκπρόσωπος των οδηγών στην παρουσίασε βρέθηκε ο αλυτάρχης των αγώνων Στέλιος Καϊάφας, ο οποίος είπε: «Όπως το P.I.C.K. είναι συνώνυμο της Πάτρας, έτσι και ο ΑΟΠ είναι συνώνυμο του P.I.C.K.» και συμπλήρωσε: «Πέρυσι με δύσκολες καιρικές συνθήκες τα καταφέραμε χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Θα συνεχίσουμε γι’ αυτό που αγαπάμε τόσο στην Πάτρα, όσο και σε άλλες πίστες».

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ 11oυ P.I.C.K. ΕΚΟ RACING 100

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ζωντανεύει το πάθος για οδήγηση και για P.I.C.K.

«Δεν θα μπορούσε η ΕΚΟ να μη στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα το 11ο P.I.C.K. ΕΚΟ Racing 100, τον επαγγελματισμό, την εργατικότητα και το πάθος» τόνισε ο διευθυντής marketing της ΕΚΟ Σωτήρης Αναστασιάδης. «Είναι κάτι το ξεχωριστό και κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. Όσο βλέπουμε ότι προχωράει θα είμαστε δίπλα και θα ενισχύουμε την προσπάθεια να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, ακόμη μεγαλύτερο. “Ζωντανεύει το πάθος για οδήγηση” είναι το σλογκαν της ΕΚΟ και ταιριάζει απόλυτα με το P.I.C.K.». «Η

EKO Greece , ως μεγάλος χορηγός του 11ου PICK EKO Racing 100 και των EKO Racing Dirt Games, θα προσφέρει στον νικητή της κατηγορίας Senior την δυνατότητα να αγωνιστεί στον αγώνα Rallycross των EKO Racing Dirt Games στο Μαρκόπουλο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Ο νικητής θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 600 κ.εκ. με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ενώ για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και εξοικείωση του με το Crosscar, θα έχει την δυνατότητα μιας ημέρας δοκιμών στο EKO Racing ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ» συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΩΝΗΣ: Η SUPERFAST τέτοια παιχνίδια δεν τα χάνει

«Είμαστε χαρούμενοι, ανυπόμονοι και υπερήφανοι. Όχι γιατί έτσι πρέπει αλλά γιατί το απολαμβάνουμε και θα είμαστε εδώ για πολλά χρόνια. Πόσα χρόνια; Όσα και το PICK» είπε ο κεντρικός πράκτοράς και εκπρόσωπος της Superfast Γιώργος Τελώνης. Επίσης, επεσήμανε ότι η Superfast, «τέτοια παιχνίδια δεν τα χάνει», ενώ τόνισε ότι πρόκειται για «έναν θεσμό που αναδεικνύει την Πάτρα και την κάνει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό της». «Η Superfast στα… κόκκινα για το PICK. Θα είμαστε συνοδηγοί στο απολαυστικό παιχνίδι δράσης και συγκινήσεων. Η Πάτρα του PICK, μια πόλη πιο ταραχώδης, πιο τουριστική, πιο πλούσια, πιο όμορφη, πιο ευρωπαία».

ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΜΟΥ: Οδική ασφάλεια κοινό σημεία για το P.I.C.K. και την Ολυμπία Οδό

«Πολλοί είπαν ότι η ιδέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αντίκειται σε αυτό που πρεσβεύει η Ολυμπία Οδός. Σήμερα δικαιώνεται με όσα ειπώθηκαν για την οδική ασφάλεια ότι PICK και Ολυμπία Οδός πάνε μαζί. Μόνος όρος, οι υψηλές ταχύτητες να μένουν μόνο στις πίστες» τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού Σοφία Στάμου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η οικολογική συνείδηση του P.I.C.K.

Το PICK και η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και φέτος συνεργούν για καλό σκοπό στο πλαίσιο της καταξιωμένης αθλητικής διοργάνωσης, υιοθετώντας μια καινοτομία περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο» Γιώργος Καζαντζόπουλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Άστα να ζήσουν». Στο πρόγραμμα αυτό , τα περσινά υλικά προβολής της διοργάνωσης – δηλαδή διαφημιστικοί μουσαμάδες – banners- μετατρέπονται σε τσάντες πολλών χρήσεων από μια ομάδα προσφύγων που γνωρίζουν την τέχνη της ραπτικής και οι οποίοι συνεργάζονται με την περιβαλλοντική οργάνωση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΕΛΕΝΗ ΠΛΑΤΗ: MacLaren και P.I.C.K. ΕΚΟ racing 100 είναι πολύ κοντά

«Αγαπάμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαστε προμηθευτές του χρώματος της MacLaren για πολλά χρόνια. MacLaren και P.I.C.K. ΕΚΟ racing 100 είναι πολύ κοντά. Αυτό πιστεύουμε, αυτό θέλουμε να δείξουμε. Πρώτη φορά χορηγοί, και μακάρι να συνεχιστεί για πολλά χρόνια» είπε η εκπρόσωπος της εταιρείας Sikkens Ελένη Πλατή.

ΟΠΑΠ: Ζήσε την εμπειρία!

Χορηγός Εμπειρίας του 11oυ PICK είναι και πάλι ο ΟΠΑΠ που κατά την διάρκεια τους Event θα συγκεντρώνει συμμετοχές ώστε, έπειτα από κλήρωση, να δώσει την ευκαιρία σε έναν από τους θεατές του PICK να ζήσει την εμπειρία της συνοδήγησης στα show των προσκεκλημένων οδηγών.

Σούπερ Μάρκετ Ανδρικόπουλος: Σύνθημα εκκίνησης για ακόμα ένα PICK

Τα supermarket Ανδρικόπουλος δίνουν το παρόν για τέταρτη συνεχή χρονιά ως Χορηγός Εκκίνησης, στο 11ο κατά σειρά, Διεθνές Σιρκουί για Καρτ (P.I.C.K.) που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 14-15 Σεπτεμβρίου. Η αμιγώς πατρινή επιχείρηση που αριθμεί 12 καταστήματα supermarket στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και απασχολεί πάνω από 550 εργαζόμενους, αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό των πατρινών σε ποικίλα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα και ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο την τοπική οικονομία.

Falken Tyres : PICK , Δράση και αδρεναλίνη

H Falken Tyres, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελαστικών παγκοσμίως και μέλος του Ιαπωνικού κολοσσού SUMITOMO RUBBER INDUSTRIES θα είναι στο πλευρό του PICΚ από τη θέση του Χορηγού Πίστας 1. Η γνωστή εταιρεία με τα Ιαπωνικά ελαστικά υψηλών επιδόσεων απολαμβάνει την δράση και την αδρεναλίνη και έτσι βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Σιρκουί Αγώνων Καρτ στην Πάτρα, στους δεξιοτέχνες οδηγούς, αλλά και τους λάτρεις του καρτ που θα βρεθούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να θαυμάσουν τις υψηλές ταχύτητες και τα μεγάλα ονόματα των συμμετεχόντων.

TΡΙΑΙΝΑ: Δίπλα στα καρτ με ακρίβεια και μεθοδικότητα

Τα καρτ ξανάρχονται στην Πάτρα για 11η χρονιά μαζί με την ΤΡΙΑΙΝΑ, μία εταιρεία που στηρίζει το Διεθνές Σιρκουί Αγώνων Καρτ στην Πάτρα από το 2012 μέχρι και σήμερα. Η ΤΡΙΑΙΝΑ, από τη θέση του Χορηγού Πίστας 1, είναι και φέτος στο πλευρό της μεγάλης διοργάνωσης.Στην ΤΡΙΑΙΝΑ αρέσει η ακρίβεια και η μεθοδικότητα, στοιχεία που διαπνέουν και το άθλημα των καρτ. Η γνωστή εταιρεία σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνικών έργων και υποδομών δίνει ραντεβού στο κέντρο της Πάτρας για την μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα είναι εκεί για άλλη μια φορά, δίπλα στους λάτρεις των καρτ, δίπλα στους δεξιοτέχνες οδηγούς, δίπλα στην Πάτρα.

DUR: Μία διοργάνωση θεσμός για την Πάτρα

Η DUR μια πατρινή εταιρεία με δυναμική παρουσία 60 χρόνων στην αγορά, θα πλαισιώσει το 11ο PICK EKO Racing 100 ως official merchandizer. Η φετινή διοργάνωση επιδιώκει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και να αποτελέσει διοργάνωση θεσμό, με αθλητική, κοινωνική, πολιτιστική και τουριστική υπόσταση. Η DUR δίνει το «σύνθημα» για το έναυσμα του 11ου PICK EKO Racing 100, υποστηρίζοντας μια διοργάνωση θεσμό για τα δεδομένα της Πάτρας, που αναδεικνύει και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της αχαϊκής πρωτεύουσας.

· Τα event του 11ου PICK EKO Racing 100 : η πορτογαλική ομάδα Arrepiado και ο Ricardo θα ξεσηκώσουν το κοινό της Πάτρας, η αγωνιστική LAMBORGHINI HURACAN θα προκαλέσει «τυφώνα», οι μοναδικοί FANNY FLUTTERS RACING TEAM, τα EKO DIRT GAMES και το τρίκυκλο όχημα του Ιταλού αρτίστα Loris Rosati θα κλέψει και φέτος τις εντυπώσεις με τα ακροβατικά του κόλπα. Στα DRIFT, οι Χρήστος Χαντζαράς, Νίκος Καλούδης, Αχιλλέας Μποχώρης και Δημήτρης Περήφανος. Στα αγωνιστικά, ο Pete Parthenis και o Σταύρος Χατούπης.

· Η εκδήλωση έκλεισε με το επίσημο φετινό βίντεο/τηλεοπτικό σποτ του P.I.C.K. ΕΚΟ racing 100.

· Official Broadcaster και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, όπου όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα μεταδώσει απευθείας τους αγώνες την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες της διοργάνωσης

Το επίσημο site του PICK http://www.pickpatras.gr/

Η επίσημη σελίδα στο facebook του PICK https://www.facebook.com/pages/PICK-PATRAS/225695184137545?fref=ts

Το youtube channel του PICK: http://www.youtube.com/user/PickPatras?feature=watch

 

Start typing and press Enter to search