Το 11ο PICK EKO racing 100 τα… αφήνει να ζήσουν

Για τη οριοθέτηση των διαδρομών του PICK PATRAS καθώς και για την προβολή των χορηγών και υποστηρικτών της διοργάνωσης, τυπώνονται και αναρτώνται στα κιγκλιδώματα , οι γνωστοί σε όλους μουσαμάδες.

Τα  τόσο απαραίτητα για την διοργάνωση υλικά αυτά καθώς  δεν μπορούν να ανακυκλωθούν λόγω του σύνθετου χαρακτήρα τους, αναπόφευκτα κατέληγαν να πεταχτούν.

Από πέρυσι όμως, όπως και φέτος, μετά από πρόταση και οικονομική υποστήριξη της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. τα υλικά αυτά , όχι μόνο δεν πετιούνται πλέον αλλά και συμβάλλουν στην ανάδειξη μιας άλλης κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης της διοργάνωσης.

Με την συμβολή της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ τα υλικά αυτά επαναχρησιμοποιούνται , καθώς γίνονται η «πρώτη ύλη»  για τη δημιουργία νέων χρηστικών αντικειμένων όπως τσάντες για ψώνια, τσάντες ώμου κλπ

Τα αντικείμενα αυτά τα ράβουν πρόσφυγες τεχνίτες και με τον τρόπο αυτό κερδίζουν τα προς το ζην , διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την καλύτερη κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αυτό έχει τον τίτλο ΑΣΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ αφού δίνει μια δεύτερη ευκαιρία τόσο στους συνανθρώπους μας από ευάλωτες ομάδες όσο και στα υλικά. Είναι συμβατό  με 7 από τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ενώ παράλληλα αποτελεί μια χειροπιαστή εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.

Είναι μια πρωτοβουλία η οποία σηματοδοτεί την ευαισθησία τόσο του χορηγού της διοργάνωσης ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. καθώς η υποστήριξη της ιδέας αυτής αναδεικνύει τις αρχές της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας και τη δέσμευσή της για προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης , όσο και της Οργανωτικής Επιτροπής  του PICK PATRAS αφού μέσω αυτής μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης .

Start typing and press Enter to search