8ο P.I.C.K.-ΛΟΥΞ COLA: Ραντεβού το 2017!

Με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το 8ο P.I.C.K.-ΛΟΥΞ COLA κρατώντας για ακόμα μία χρονιά σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον όλης της Πάτρας αλλά και των απανταχού φιλάθλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Patras International Circuit for Kart επιβεβαίωσε πως είναι η κορυφαία διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, κάτι που μαρτυρά και ο αριθμός των θεατών που βρέθηκαν στην Πλατεία Γεωργίου που άγγιξε τις 50.000 το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου!

Τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα ανέβασαν στα ύψη την αδρεναλίνη όλων, όσοι παρακολούθησαν το μεγάλο event. Η κεντρική Πλατεία της πόλης μετατράπηκε για ένα τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή σε ένα τεράστιο πάρκο μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς οι παράλληλες δράσεις και τα event κατά τη διάρκεια των αγώνων κρατούσαν πάντα σε εγρήγορση το κοινό.

Το «πρώτο μέρος» του Σαββάτου

Όπως συνηθίζεται σε κάθε P.I.C.K. οι αγωνιστικές δραστηριότητες της πρώτης ημέρας έχουν σκοπό να… «ζεστάνουν» τον κόσμο ενόψει όσων ακολούθησαν τόσο αργά το βράδυ, όσο και στην τελευταία μέρα των αγώνων την Κυριακή.

Οι ελεύθερες δοκιμές ήταν η πρόγευση, για να ακολουθήσουν αργά το μεσημέρι τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και τα ημιτελικά της κάθε αγωνιστικής κατηγορίας με τους οδηγούς να διεκδικούν όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στους τελικούς της τελευταίας ημέρας.

Παράλληλα με τις αγωνιστικές κατηγορίες, τα Baby kart έδωσαν τη δική τους χαρούμενη νότα στη διοργάνωση. Παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών παρέδωσαν μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς. Η παρουσία του διεθνούς φήμης αλυτάρχη, Alessandro Ferari συνέβαλε στα μέγιστα έτσι,ώστε να έχουμε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Event μέρος πρώτο…

Στη συνέχεια της πρώτης ημέρας, το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα με τα event που όπως κάθε χρόνο μοιραία κλέβουν τις εντυπώσεις.

Τα εντυπωσιακά supercars άνοιξαν το… «χορό», ακολούθησαν οι Φόρμουλες των ΑΕΙ Πάτρας και Πειραιά καθώς και η Φόρμουλα της ΛΟΥΞ. Τη σκυτάλη πήραν η Alfa Romeo Giulia και η Fiat με ένα μοντέλο Abarth, ενώ ακολούθησε η Peugeot 308 GTi.

Αξίζει να αναφέρουμε, την παρουσία της φωτογραφικής λέσχης Πάτρας «ΗΦΥΦΩΣ» που και φέτος εντυπωσίασε με τα εκθέματά της.

Το κύριο μέρος των event!

Όλοι οι Πατρινοί εκτός από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κάθε χρόνο περιμένουν και το σκέλος των event. Πιο συγκεκριμένα, η Πορτογαλική ομάδα Arrepiado που αποτελεί σήμα κατατεθέν των P.I.C.K. έδωσε και φέτος δυναμικό παρών με ακροβατικά κόλπα που κάθε χρόνο είναι και καλύτερα. Ο Ricardo έδωσε όλο το διήμερο μία μοναδική παράσταση που θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

Στο 8ο P.I.C.K.-ΛΟΥΞ COLA προστέθηκε ένας νέος… «κασκαντέρ» που ακούει στο όνομα Loris Rosati! O 23χρονος Ιταλός οδηγός με τον τρίκυκλο Μακουίν έδωσε ρεσιτάλ και κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Σταθερή αξία στο drift show οι αδερφοί Παπαλεξόπουλοι, Αποστόλης και Γιάννης που και φέτος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Βρεττός για φινάλε!

Στην καθιερωμένη συναυλία το βράδυ του Σαββάτου, ο δημοφιλής καλλιτέχνης Ηλίας Βρεττός επιβεβαίωσε γιατί βρίσκεται μέσα στα τοπ ονόματα της ελληνικής μουσικής.

Ο Ηλίας Βρεττός τραγούδησε για πάνω από δύο ώρες στην πλημμυρισμένη από κόσμο Πλατεία Γεωργίου που είχε 10.000 κόσμο!

Συναρπαστικοί τελικοί την Κυριακή!

Το κυριακάτικο πρόγραμμα του P.I.C.K. είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι τελικοί όλων των κατηγοριών ήταν συγκλονιστικοί και με αρκετές εκπλήξεις.

Νικητής στην μικρότερη κατηγορία την ROTAX MICRO MAX ήταν ο Στυλιανός Πετρίσης.

Στην αμέσως επόμενη ηλικιακή κατηγορία την SENIOR-LOYX νικητές ήταν ο Χρήστος Σαγανάς στην κατηγορία SENIOR και ο Ανδρέας Καλυβιώτης στη LOYX. Στην ROTAX DD2 MAX-MASTERS νικητές ήταν ο Φίλιππος Καλέσης στη DD2 MAX και ο Γιώργος Βασιλόπουλος στην DD2 MASTERS.

Στην «μεγάλη» κατηγορία των έξι ταχυτήτων την καρό σημαία είδε πρώτος ο Παύλος Ξυνός.

Οι τελικοί σε συνδυασμό με τα event κράτησαν και την Κυριακή σε υψηλό επίπεδο το θέαμα.

Εξαιρετική δουλειά το IONIAN CHANNEL

Όπως αρμόζει στο κύρος του P.I.C.K., το IONIAN που είχε αναλάβει την τηλεοπτική παραγωγή της διοργάνωσης πήρε άριστα, μεταφέροντας εικόνα και ήχο ΕΛΕΥΘΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Ο Τάκης Πουρναράκης ήταν ο παρουσιαστής έχοντας στον πλευρό τον Γιώργο Κοντογιάννη, ενώ η Δήμητρα Μπαλαφούτη απέσπασε τα θετικά σχόλια όλων με το πλήρες ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η συμβολή των χορηγών

Μία τόσο μεγάλη διοργάνωση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί του σπουδαίου εγχειρήματος. Χωρίς τη μεγάλη συμβολή των χορηγών, δεν θα υπήρχε P.I.C.K. και ειδικά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε ως χώρα.

Μέγας χορηγός του 8ου P.I.C.K. ήταν η εταιρεία αναψυκτικών ΛΟΥΞ και το αναψυκτικό ΛΟΥΞ COLA. Χορηγοί ήταν η ΕΚΟ και η MED FRIGO-ΠΟΥΛΙΑΣ ΜΠΡΑΚΑΤΣΕΛΟΣ. Χορηγός εκκίνησης ήταν τα σούπερ μάρκετ Ανδρικόπουλος, χορηγός πίστας 1 η Τρίαινα Α.Ε. και ο Μπίκος ξύλινα πατώματα και laminate. Χορηγός πίστας 2 ήταν η εταιρεία ιδιωτικών ΚΤΕΟ Autovision και ο Δούρος επεξεργασία και τυποποίηση κρεάτων.

Υποστηρικτής ήταν η εταιρεία ασφαλειών INTERAMERICAN, δωροθέτης ήταν τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών Παναγιωτακόπουλος μέλος της αλυσίδας WELCOME STORES, ενώ τα ρολόγια στους νικητές ήταν μία προσφορά του κοσμηματοπωλείου Αναστασοπούλου.

Οι διοργανωτές του 8ου P.I.C.K.

Εκτός από τους χορηγούς, μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχουν φυσικά και οι διοργανωτές.

Το 8ο P.I.C.K. διοργανώθηκε από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών και τη Λέσχη Μηχανοκινήτου Αθλητισμού Νέων, υπό τη θεσμική επίβλεψη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου. Σημαντική ήταν η συμβολή του Δήμου Πατρέων που παρείχε τους δρόμους και τους χώρους για να διεξαχθούν οι αγώνες.

Αρωγοί ήταν το Επιμελητήριο Αχαΐας, η ΔΕΗ και ο ΟΛΠΑ.

 

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες της διοργάνωσης

Το profilePICK 2016

http://www.plusmedia.gr/docs/profile_pick_2016/

Το youtube channel του PICK 2016:

http://www.youtube.com/user/PickPatras?feature=watch

Το επίσημο site του PICK 2016

http://www.pickpatras.gr/

Η επίσημη σελίδα στο facebook του PICK 2016

www.facebook.com/pages/PICKPATRAS/225695184137545?fref=ts

Start typing and press Enter to search